logo-image

Åse film och videoproduktion

Här kunde man beställa filmer och produktioner om man hade behov av dessa för marknadsföring. Att marknadsföra sig med en egen video eller bilder är ett bra sätt, då man besöker mässor exempelvis. Att lyfta fram ett företag med hjälp av rörliga bilder är ett mycket bra sätt att få god PR på.

 

Åse film och videoproduktion ägdes av Heléne Persson Åkerlind och Leif Persson.

Filma på olika sätt

Videokamera kallas en kamera som spelar in videofilm. Kameran har ett objektiv som projicerar en bild på en sensor, som skapar en videosignal. Signalen kan förmedlas direkt som en TV-signal eller lagras i kameran på magnetband, skivminne (hårddisk), DVD-skiva eller minneskort. De flesta kameror tar även upp ljud, med inbyggda eller anslutna mikrofoner, som förmedlas eller sparas tillsammans med bilden. Kameran kan ha en bildskärm som direkt visar vad som spelas in, alternativt en optisk sökare. - Wikipedia

Det finns väldigt många olika typer av filmkameror, allt från de enkla som finns installerade i mobiltelefoner till stora filmkameror som används för professionellt bruk. Det viktiga när man väljer filmkamera till hemmabruk är att först fundera ut vad man faktiskt ska ha den till. Ska du bara ha den för att dokumentera sporadiska händelser såsom kalas eller semester så räcker en mobilkamera väldigt långt. Har du däremot funderat på att filma på lite större evenemang så bör man investera i en mer avancerad kamera. Ju mer tyngd och ju större storlek på filmkameran desto stadigare blir den och du kan undvika skakningar när du zoomar, vill du zooma mycket rekommendera vi att man använder ett stativ.

Välj helst en digital kamera då redigeringsmöjligheterna då blir betydligt större än om du använder en VHS-kamera och du har också fler alternativ under just själva filmningen som gör att du kan få ett resultat du blir stolt över att visa upp.

9 Mar 2016